4.8.2021  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Politiikan syksy alkaa ryminällä


Kolumni torstai-lehti 5.8.2021

Heinäkuu teki terää. Normaalisti kansanedustajilla riittää silloinkin paljon kiertämistä erilaisten kesätapahtumien ja markkinoiden muodossa, mutta tänä vuonna ne olivat koronan vuoksi rajoittuneet vain muutamalle paikkakunnalle. Heinäkuussa saikin ajatella aivan muita asioita, tehdä kotitilan töitä ja käydä lasten kanssa Ähtärinjärvellä kalastamassa. Helteisestä kesästä on ollut ainakin se ilo, että uimavedet ovat hellineet. 
 
Kuntavaalit ajoittuivat kesän korvalle. Useassa kunnassa puolueet käyvät elokuulla neuvotteluja luottamustehtävien jakautumisesta eri ryhmien kesken. Samalla tulevat ratkaisut siitä, kuka lähtee hoitamaan mitäkin luottamustehtävää. Samat neuvottelut käydään niin ikään maakunnassa.
 
Kun neuvottelut on selvitetty ja kunnanvaltuustojen työ alkaa, käynnistyy jo valmistautuminen seuraaviin, tammikuussa pidettäviin maakunnan aluevaaleihin. Alueellamme on paljon pelissä näidenkin vaalien suhteen. Sen vuoksi on tärkeää, että ehdokkaaksi asettautuu monipuolinen joukko rakentamaan maakuntamme sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja. 
 
Keskustan Eduskuntaryhmän työ käynnistyy kesäkokouksen merkeissä Etelä-Pohjanmaalla. Kokouspaikkamme on Seinäjoki, mutta jalkaannumme ministerien kanssa eri puolille maakuntaa järjestettäviin tilaisuuksiin keskustelemaan ja kuulemaan seutukuntien terveisiä Arkadianmäelle.
 
Syksyn budjettiriihestä tulee varmasti kiivas. Vihreiden kuntavaalit menivät huonosti, jonka vuoksi heillä on ollut kesän aikana suuri tarve nostaa häntäänsä ilmastoasioissa. Täytyy muistaa, että he yrittävät profiilin nostollaan vakuuttaa ydinkannattajiaan. Tosiasiassa esimerkiksi heidän metsäpolitiikkansa ei perustu minkäänlaiseen faktaan. Suomessa metsät on osattu hoitaa kestävästi ennen ja näin toimitaan myös jatkossa. Hallituksen ja Eduskunnan enemmistö on asiassa järkilinjalla.
 
Talous- ja työllisyystoimia tarvitaan. Koronakin tuo varmasti vielä omat ongelmansa. Suomen puolustuksen historian suurin hankinta lähenee maaliaan, kun ilmavoimien uudesta hävittäjästä päätetään. Maan hallitukselta vaaditaan tällekin syksyä paljon vastuullisia päätöksiä. 
 
Iloista ja energistä syksyä jokaiselle. Satoaan korjaaville, koulunsa aloittaville ja lomansa päättäville.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin