13.1.2022  //  Vaaliteemat, Yleiset, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Ääni lähipalveluille


Viiskunta 13.1.2022

 
Reilun viikon päästä sunnuntaina 23. tammikuuta on historiallisten, ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä. Ennakkoäänestämässä voi käydä jo vaikka tänään. Vaaleissa valitaan aluevaltuustoihin eteläpohjalaiset lähipalveluiden puolustajat. Heidän päätäntävallassaan on sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestäminen maakunnan alueella.
 
Meidän seutukunnallemme vaalit ovat ennen kaikkea lähipalveluvaalit. Keskustalaisten päättäjien avulla alueellisia palveluita on rakennettu jo vuosikymmenten ajan kuntien valtuustoissa ja kuntayhtymissä.
 
Keskustan tavoitteena aluevaaleissa on varmistaa jokaisen kunnan alueelle vähintään yksi sosiaali- ja terveyspalveluiden toimipiste.
 
Kuusiokuntien osalta asia konkretisoituu kokonaisulkoistussopimuksessamme määriteltyjen palveluiden ja toimipaikkojen puolustamisessa.
 
Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen tavoitteena on askel kerrallaan vahvistaa niin peruspalveluita kuin erilaisia ehkäiseviä ja kuntouttavia palveluita. Toimivat sairaanhoidon lähipalvelut tuovat sopivan tuen oikeaan aikaan ihmisen tarpeisiin.
 
Kyse on palveluista, joita on tarjolla kotikunnan alueella, omassa koulussa, etänä tai liikkuvana sekä kotiin tulevana palveluna.
 
Hyvinvointialueiden tulee yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa edistää hyvinvointia ja terveyttä.
 
Mitä vähemmän on yksinäisyyttä, kiusaamista tai syrjäytymistä, sitä vähemmän on tarpeita jo kuormitetuille mielenterveyden palveluille.
 
Mitä paremmin kuntoutus toimii, sitä paremmin elämä sujuu kotikunnassa. Nyt on aika käyttää ääntä ja lähteä uurnille lähipalveluiden puolesta.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin