21.7.2022  //  Seutukunta, Koko Suomi, Vaaliteemat, Yleiset

Kesäterveiset Eduskunnan istuntotauolta

Viiskunta 21.7.2022. Eduskunnan kevätistuntokausi venyi tänä vuonna poikkeuksellisen pitkälle. Eduskunta hyväksyi heinäkuun alussa valmius- ja rajavartiolait kiireellisenä ja poikkeuksellisen suurella äänten enemmistöllä. Lopulta ainoastaan yksi VKK -puolueen edustaja vastusti rajaturvallisuutemme parantamista.

 

Vuosi oli muutoinkin erityinen ja hektinen. Venäjän hyökkäys Ukrainaan piti huolen siitä, että kaikessa päätöksenteossa turvallisuuskysymykset ovat olleet kaiken keskiössä. Suomi huolehtii turvallisuudesta kaikissa oloissa nyt ja jatkossa.

 

Kesätauko on tehnyt hyvää. Kirjoitan tätä kolumnia Keski-Suomen Piispalassa, missä poikani osallistuu jääkiekkoleirille. Tekemistä, yhdessä oloa ja liikunnan iloa riittää koko perheelle.

 

Seutukuntamme on perinteiseen tapaan vireä koko kesän ajan. Tapahtumia riittää perinteisistä markkinoista kesäteattereihin. Kesäasukkaat ja turistit tuovat elämää katukuvaan ja myyntiä paikallisille yrityksillemme. 

 

Kesän jälkeen alkaa nopeasti arki. Syyskaudella on paljon työtä niin maakunnassa kuin valtakunnallisesti. Suunnitellut ja päätetyt liikuntapaikkojen, koulujen ja terveydenhuollon investoinnit tulee saattaa liikkeelle. Hyvinvoinnin ja palvelujen turvaaminen lähellä edellyttää suunnitelmallisuutta ja kykyä riskienkin ottamiseen. 

 

Syksyn suurin valtakunnallinen puheenaihe tulee olemaan kansalaisten ostovoiman turvaaminen. Venäjän aiheuttaman sodan vaikutukset näkyvät voimakkaasti kaikissa hinnoissa. Polttonesteiden hintoja saatiin laskuun jakeluvelvoitetta pienentämällä. Lisätoimia tullaan tarvitsemaan. Energiaratkaisuissa on satsattava entistä vahvemmin kotimaisiin energialähteisiin. 

 

Työtä siis riittää, mutta nyt nautitaan vielä tovi kevyemmistä arjen askareista. Hyvää kesää kaikille!

 

Mikko Savola

Kansanedustaja (kesk.)

Ähtäri

 

Kommentit (1)

  • loan financial 22.7.2022 klo 00.14
    Hello, Are you looking for a legit loan? Have you been refused by your banks? You need money for one reason or another. You need a loan to pay off your debts, bills or carry out a project? we offer loans from €3,000, fast and reliable, with an annual interest rate of 2%. We are reliable If you are interested, do not hesitate to contact us. For loan application (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

« Takaisin