15.2.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Turvallisuutta tekemässä


 
Viiskunta 16.2.2023

Kirjoitan tätä kolumnia Brysselissä, missä osallistun Naton puolustusministerikokoukseen. Käynnissä on oman kauteni kaksi tärkeintä päivää.
 
Suomi ja Ruotsi ovat toista kertaa mukana tarkkailijajäseninä. Keskustelemme yhdessä puolustusministerikollegoiden kanssa Ukrainan tuesta, Suomen Nato-polusta sekä puolustussuunnittelusta.
 
Puolustussuunnittelu tarkoittaa sitä, millaista panosta jäsenmaalta odotetaan yhteiseen puolustukseen.
 
Suomelle asetettavat tavoitteet ovat samanlaisia kuin muilla väkiluvultaan ja taloudeltaan samankokoisilla mailla. Suomella on vahvat puolustusvoimat, minkä vuoksi pystymme oman tonttimme hoitamaan.
 
Juuri nyt Suomen turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään Euroopassa, mutta turvallisuus tehdään myös kotimaassa.
 
Pidämme kiinni yleisestä asevelvollisuudesta ja panostamme puolustusvoimiimme monin tavoin.
 
Huoltovarmuus on toinen kotimainen turvallisuustekijä.
 
Jo korona muistutti meitä siitä, että tuotantoketjut ja kuljetukset saattavat eri syistä häiriintyä. Ukrainan sodan myötä huoltovarmuus ja omavaraisuus on noussut puheenaiheeksi maailmallakin.
 
Suomi on huoltovarmuuden näkökulmasta saari. Tämän vuoksi on huolehdittava, että ruokaa, energiaa ja lääkkeitä on saatavilla myös mahdollisessa kriisissä.
 
Etelä-Pohjanmaa onkin varsinainen ruoka-aitta: me pidämme ison osan Suomea leivässä. Tällä on merkitystä myös puolustukselle, sillä yksikään sotilas ei tyhjällä vatsalla marssi.
 
Maaliskuussa tulee täyteen 12 vuotta näitä kolumneja Viiskunnan sivuille. Mielelläni jatkaisin kirjoittamista myös seuraavat neljä vuotta.

Kommentit (11)

 • Heli Ylönen 24.2.2023 klo 13.34
  Hei Mikko, Arvoisa puolustusministeri,
  Haluan tässä tuoda esiin vilpittömän ihailuni siitä, miten olet ottanut haltuun ja hoitanut Suomen puolustusministerin tehtävän tänä haasteellisena aikana!
  Jos minusta olisi kiinni, voisin antaa sinulle jatkopestin vielä uudessa hallituksessakin.
  Voin tuoda esiin, että en ole tyypillisesti ollut keskustan kannattaja, vaan asian ja vaalien mukaan etsinyt sopivimman ehdokkaan ainutlaatuiselle äänelleni.
  Hallituksen Suomessa kuitenkin asettaa meidän suomalaisten täysivaltaisten valitsema eduskunta ja hyvä näin. Se on sitä demokratiaa ilman lainausmerkkejä ja kyrillisiä aakkosia.
  Suomi on hyvin asemoitunut länteen ja pitää samalla kliinisiä suhteita ja yhteyttä itänaapuriin.
  Rauhallista talven jatkoa ja alkavaa kevättä sinulle ja perheellesi ja meille kaikille suomalaisille ja eurooppalaisille!
  Tänään osoitetaan tukea Ukrainalle eikä meidän suomalaisten tsrvitse nöyristellä eikä hävetä.
  Iso kiitos täältä Varsinais-Suomesta!
 • Susan Benson 9.3.2023 klo 15.29
  Hei, Tarvitsetko luotettavaa yritystä saadaksesi lainaa projektisi rahoittamiseen, Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa tai asuntolainaa? Älä katso kauempaa kuin Sunshine Financial Group Inc. Tarjoamme kaikenlaisia lainapalveluita, sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainoja, pitkäaikaisia ja lyhytaikaisia lainoja ja monia muita tuetulla 3 %:n vuosikorolla. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa numeron +447360502110 kautta ja saat vastauksen hetkessä

  Tiedän, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat ratkaisua niihin, monien ihmisten on niin vaikea saada osakelainaa paikallisista pankeista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron vuoksi. korko, riittämättömät vakuudet, velka-tulosuhde, alhainen luottoluokitus jne.

  Älä enää huolehdi, sillä Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa tapahtumasi milloin ja missä sitä tarvitset.

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Tiedustelut / Kysymykset? - Lähetä sähköpostia osoitteeseen sunshinefinancialgroupinc@gmail.com tai laita viestiä WhatsAppissa: +447360502110 | & Vastaanota heti vastaus.
 • maamarazaq  23.3.2023 klo 14.40
  Most Powerful Money Rituals To Get Rich in South Africa +27735257866 USA UK Canada Lesotho Zambia Zimbabwe UAE Botswana Swaziland Namibia Mozambique Sudan Egypt Qatar Kenya Austria Australia France Brazil Uganda Tanzania ... Money spells to help you get or win a large sum of money so that you have all the money you have always dreamed to have. Money muti to help you with money problems towards a life filled with money and financial success. If you are not doing well financially get money spells that will enhance your money making abilities and money attraction capabilities. You will start experiencing coincidences that result in you coming into contract with various opportunities to make money. After using one of my powerful money spells you will never have to go another day with money worries. Liberate you mind and reinforce your money making abilities with powerful money spells. If you are in debts get powerful debt banishing money spells that will help. For more details contact maamarazaq on Email sheikhmbuga5@gmail.com OR +27735257866 https://maamarazaq.doodlekit.com http://bestlovespells.over-blog.com https://mamarazaq.blogspot.com https://maamarazaqspellscaster.podbean.com
 • RAHOITUS CHARLY KERKIR 30.3.2023 klo 18.48
  RAHOITUS CHARLY KERKIR
  Hei kaikki
  Paljon kiitoksia, että laitoit CHARLY KERKIR  takaisin tielleni.
  Kaikista taloudellisista tarpeistasi tai jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia, sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä tähän upeaan CHARLY KERKIR ja olet täysin tyytyväinen Tämä nainen on juuri auttanut minua pienellä summalla 30 000 €, ja se riittää minulle.
  Hän on sydämen mies, tämän ihanan miehen ansiosta pystyin nostamaan elintasoani ja velkaani.
  Jos tarvitset pientä lainaa, ota yhteyttä häneen, etkä tule pettymään.
  Sähköposti: charlykerkir@gmail.com
  KIITOS
 • Michael Schaffer 17.4.2023 klo 02.27
  Pikalaina, lyömätön korko alkaen 2% Tarvitset rahaa kiireesti, hanki jopa 100 000 € muutamassa tunnissa nyt ratkaistaksesi kaikki henkilökohtaiset ongelmasi. Muutamista tuhansista euroista useisiin satoihin tuhansiin euroihin ratkaisulla ja varojen nopealla saatavuudella Ammattilaina 30 000 - 50 000 000 euroa Takaisinmaksuaika 6 kk - 10 vuotta Ei ole Ota yhteyttä sähköpostitse: challotloan@gmail.com
 • Michael Schaffer 17.4.2023 klo 02.28
  Pikalaina, lyömätön korko alkaen 2% Tarvitset rahaa kiireesti, hanki jopa 100 000 € muutamassa tunnissa nyt ratkaistaksesi kaikki henkilökohtaiset ongelmasi. Muutamista tuhansista euroista useisiin satoihin tuhansiin euroihin ratkaisulla ja varojen nopealla saatavuudella Ammattilaina 30 000 - 50 000 000 euroa Takaisinmaksuaika 6 kk - 10 vuotta Ei ole Ota yhteyttä sähköpostitse: challotloan@gmail.com
 • Waheed Finance Firm 18.5.2023 klo 10.18
  Hyvää huomenta herra/rouva
  Tarjoamme lainoja yksityisille ja kaupallisille yhteisöille erittäin alhaisella 3 %:n vuosikorolla, takaisinmaksuajalla 1-25 vuotta. Annamme lainoja 5 000 - 500 000 000. Tämä eliminoi Bad Creditin kasvavan historian, mutta myös tuo tasaista voittoa sekä yrityksellemme että asiakkaillemme.

  Menetätkö uni yöllä murehtiessasi kuinka saada lainaa? Ota yhteyttä: Waheed Finance Firm Agency nyt sähköpostitse: info@waheedfinance.com tai WhatsApp: +91 636 671 0014

  Tarjoamme lainaa alhaisella 3% korolla ja tarjoamme
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Velan vakauttamista koskevat lainat
  *Yrityspääoma
  * Yrityslainat
  * Koulutuslainat
  * Asuntolainat
  * Lainat mistä tahansa syystä
  Kiireellisemmät tiedot Ota meihin yhteyttä välittömästi.

  info@waheedfinance.com
  WhatsApp: +91 636 671 0014
  Terveiset
  Waheed rahoitusyhtiö
 • Waheed Finance Firm 18.5.2023 klo 10.18

  Menetätkö uni yöllä murehtiessasi kuinka saada lainaa? Ota yhteyttä: Waheed Finance Firm Agency nyt sähköpostitse: info@waheedfinance.com tai WhatsApp: +91 636 671 0014
 • Richard Chadwick 29.6.2023 klo 15.07
  Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable condition from a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

  Contact : Mr. Richard Chadwich
  Contact Email: ribellodasilver01.finance@gmail.com
  Whatsapp # : +380 50 591 6795


  With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

  We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  All relevant business information will be provided upon request.

  BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

  If Interested kindly contact me via

  Email:~ ribellodasilver01.finance@gmail.com

  serious enquiry only.
 • Richard Chadwick 29.6.2023 klo 15.07
  Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable condition from a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

  Contact : Mr. Richard Chadwich
  Contact Email: ribellodasilver01.finance@gmail.com
  Whatsapp # : +380 50 591 6795


  With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

  We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  All relevant business information will be provided upon request.

  BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

  If Interested kindly contact me via

  Email:~ ribellodasilver01.finance@gmail.com

  serious enquiry only.
 • Richard Chadwick 24.7.2023 klo 11.07
  Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable condition from a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

  Contact : Mr. Richard Chadwich
  Contact Email: ribellodasilver01.finance@gmail.com
  Whatsapp # : +380 50 591 6795


  With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

  We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  All relevant business information will be provided upon request.

  BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

  If Interested kindly contact me via

  Email:~ ribellodasilver01.finance@gmail.com

  serious enquiry only.

« Takaisin