15.2.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Turvallisuutta tekemässä


 
Viiskunta 16.2.2023

Kirjoitan tätä kolumnia Brysselissä, missä osallistun Naton puolustusministerikokoukseen. Käynnissä on oman kauteni kaksi tärkeintä päivää.
 
Suomi ja Ruotsi ovat toista kertaa mukana tarkkailijajäseninä. Keskustelemme yhdessä puolustusministerikollegoiden kanssa Ukrainan tuesta, Suomen Nato-polusta sekä puolustussuunnittelusta.
 
Puolustussuunnittelu tarkoittaa sitä, millaista panosta jäsenmaalta odotetaan yhteiseen puolustukseen.
 
Suomelle asetettavat tavoitteet ovat samanlaisia kuin muilla väkiluvultaan ja taloudeltaan samankokoisilla mailla. Suomella on vahvat puolustusvoimat, minkä vuoksi pystymme oman tonttimme hoitamaan.
 
Juuri nyt Suomen turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään Euroopassa, mutta turvallisuus tehdään myös kotimaassa.
 
Pidämme kiinni yleisestä asevelvollisuudesta ja panostamme puolustusvoimiimme monin tavoin.
 
Huoltovarmuus on toinen kotimainen turvallisuustekijä.
 
Jo korona muistutti meitä siitä, että tuotantoketjut ja kuljetukset saattavat eri syistä häiriintyä. Ukrainan sodan myötä huoltovarmuus ja omavaraisuus on noussut puheenaiheeksi maailmallakin.
 
Suomi on huoltovarmuuden näkökulmasta saari. Tämän vuoksi on huolehdittava, että ruokaa, energiaa ja lääkkeitä on saatavilla myös mahdollisessa kriisissä.
 
Etelä-Pohjanmaa onkin varsinainen ruoka-aitta: me pidämme ison osan Suomea leivässä. Tällä on merkitystä myös puolustukselle, sillä yksikään sotilas ei tyhjällä vatsalla marssi.
 
Maaliskuussa tulee täyteen 12 vuotta näitä kolumneja Viiskunnan sivuille. Mielelläni jatkaisin kirjoittamista myös seuraavat neljä vuotta.

Kommentit (3)

 • Heli Ylönen 24.2.2023 klo 13.34
  Hei Mikko, Arvoisa puolustusministeri,
  Haluan tässä tuoda esiin vilpittömän ihailuni siitä, miten olet ottanut haltuun ja hoitanut Suomen puolustusministerin tehtävän tänä haasteellisena aikana!
  Jos minusta olisi kiinni, voisin antaa sinulle jatkopestin vielä uudessa hallituksessakin.
  Voin tuoda esiin, että en ole tyypillisesti ollut keskustan kannattaja, vaan asian ja vaalien mukaan etsinyt sopivimman ehdokkaan ainutlaatuiselle äänelleni.
  Hallituksen Suomessa kuitenkin asettaa meidän suomalaisten täysivaltaisten valitsema eduskunta ja hyvä näin. Se on sitä demokratiaa ilman lainausmerkkejä ja kyrillisiä aakkosia.
  Suomi on hyvin asemoitunut länteen ja pitää samalla kliinisiä suhteita ja yhteyttä itänaapuriin.
  Rauhallista talven jatkoa ja alkavaa kevättä sinulle ja perheellesi ja meille kaikille suomalaisille ja eurooppalaisille!
  Tänään osoitetaan tukea Ukrainalle eikä meidän suomalaisten tsrvitse nöyristellä eikä hävetä.
  Iso kiitos täältä Varsinais-Suomesta!
 • Susan Benson 9.3.2023 klo 15.29
  Hei, Tarvitsetko luotettavaa yritystä saadaksesi lainaa projektisi rahoittamiseen, Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa tai asuntolainaa? Älä katso kauempaa kuin Sunshine Financial Group Inc. Tarjoamme kaikenlaisia lainapalveluita, sekä vakuudellisia että vakuudettomia lainoja, pitkäaikaisia ja lyhytaikaisia lainoja ja monia muita tuetulla 3 %:n vuosikorolla. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa numeron +447360502110 kautta ja saat vastauksen hetkessä

  Tiedän, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat ratkaisua niihin, monien ihmisten on niin vaikea saada osakelainaa paikallisista pankeista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron vuoksi. korko, riittämättömät vakuudet, velka-tulosuhde, alhainen luottoluokitus jne.

  Älä enää huolehdi, sillä Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa tapahtumasi milloin ja missä sitä tarvitset.

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluita. Tiedustelut / Kysymykset? - Lähetä sähköpostia osoitteeseen sunshinefinancialgroupinc@gmail.com tai laita viestiä WhatsAppissa: +447360502110 | & Vastaanota heti vastaus.
 • maamarazaq  23.3.2023 klo 14.40
  Most Powerful Money Rituals To Get Rich in South Africa +27735257866 USA UK Canada Lesotho Zambia Zimbabwe UAE Botswana Swaziland Namibia Mozambique Sudan Egypt Qatar Kenya Austria Australia France Brazil Uganda Tanzania ... Money spells to help you get or win a large sum of money so that you have all the money you have always dreamed to have. Money muti to help you with money problems towards a life filled with money and financial success. If you are not doing well financially get money spells that will enhance your money making abilities and money attraction capabilities. You will start experiencing coincidences that result in you coming into contract with various opportunities to make money. After using one of my powerful money spells you will never have to go another day with money worries. Liberate you mind and reinforce your money making abilities with powerful money spells. If you are in debts get powerful debt banishing money spells that will help. For more details contact maamarazaq on Email sheikhmbuga5@gmail.com OR +27735257866 https://maamarazaq.doodlekit.com http://bestlovespells.over-blog.com https://mamarazaq.blogspot.com https://maamarazaqspellscaster.podbean.com

« Takaisin