7.12.2023  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Hallituksen toimille on olemassa vaihtoehto


Torstai-Lehti 7.12.2023

Maailmassa ja Suomessakin vallitsevan poikkeuksellisen turvallisuustilanteen ja jännitteiden keskellä tekee eduskunta perustyönsä normaalisti. 
 
Eduskunnan normaalia toimintakykyä testattiin koronan aikana omalla tavallaan. Toimintakykyä testataan myös nyt kun joudumme ennakoimaan, sopeutumaan ja toimimaan Venäjän hybridivaikuttamisen takia. Toimet ovat onneksemme valtionhallinnossa olleet hyvin yksimielisiä ja tarpeellisia. Isänmaan turvallisuus on yhteinen asia.
 
Viimeviikolla eduskunnassa käytiin keskustelu opposition vaihtoehtobudjettiesityksistä. Keskustalle tärkeää on tehdä mahdollisimman realistinen esitys, missä näkyy selkeästi aidot erot mitä meillä on verrattuna nykyhallituksen esitykseen. 
 
Pitkän hallitustaipaleen jälkeen meille on ensiarvoista olla lähtemättä lupailemaan liikoja tai keksimään valtiolle tuloja tyhjästä. Emme tehneet niin myöskään eduskuntavaaleissa, toisin kuin hallituspuolueet, joiden teot ovat nyt suuressa ristiriidassa verrattuna heidän retoriikkaansa ennen vaaleja. Petteri Orpon (kok.) ja Riikka Purran (ps.) hallitus on syönyt sanansa jo useaan otteeseen, olipa kyse sitten halvasta bensasta, uusiutuvasta turpeesta, viljelijöiden tukemisesta, maaseudun elinvoimasta tai velkaantumisen taittamisesta.
 
Talouden tilanne on huono ja säästöjä on pakko tehdä. Mutta onko tosiaan niin, että tässä tilanteessa esimerkiksi hyvätuloisten tai oluen veroale menevät tavallisten lapsiperheiden edelle? Keskustan mielestä tämä ei ole nyt kohtuullista eikä järkevää. Me peruisimme nämä veroalet. Käyttäisimme kyseiset rahat muun muassa lapsiperheiden aseman turvaamiseen ja hedelmöityshoitoihin. Haluamme Suomeen lisää lapsia.
 
Lähipalveluita ollaan pistämässä leikkuriin ja samalla sormi viuhuu, osoittaen milloin ketäkin edellistä ministeriä tai muuta aiempaa päättäjää. Hallitus esittää nyt omaa budjettiaan ensivuodelle. Edellisen hallituksen syyttely ei voi olla hallituksen selitys enää, kun itsellä on kaikki valta. 
 
Tavallisen ihmisen liikkuminen autolla töihin käy hankalaksi, osalla jopa mahdottomaksi. Kulut kasvavat ja helpotusta ei ole näköpiirissä, vaikka hallitus alensikin toimillaan sentin tai pari bensan litrahintaa. Ensi vuonna on tulossa korotus kustannuksiin, kun matkakuluvähennyksien ylärajaa pienennetään. Tällä on todellista vaikutusta. Työmatka-autoilijan kulut voivat hallituksen päätösten vuoksi kasvaa jopa useita satoja euroja. Esitämme myös ammattidieselin käyttöönottoa, jolla ammattiautoilun kustannuksia saataisiin hillittyä ja yritysten kannattavuutta parannettua.
 
Turun tunnin junan megahankkeen sijaan olisi järkevää panostaa teihin ja kasvuun ympäri Suomen. Järviseudullakin on useita parannusta huutavia teitä.
 
Tällä viikolla vietämme itsenäisyyspäivää. Tällaisena aikana, kun naapurimaamme käy hyökkäyssotaa Ukrainassa ja kohdistaa myös meihin hybridivaikuttamista, ei voi olla korostamatta itsenäisyytemme merkitystä. 
 
Paras tapa on muistaa ja kunnioittaa rakasta Suomea on pitää kaikki suomalaiset yhteiskunnassa mukana ja näyttää yhteistuumin kuinka tärkeä kotimaa meille jokaiselle on.

Kommentit (0)

    « Takaisin