18.4.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Kansainvälisyys, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Koko Suomi

Kuortaneen malliin


 
Viiskunta 18.4.2024
 
Vierailin Kuortaneella kaksi viikkoa sitten tavaten ensin valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat sekä kunnanjohtajan. Kuortane on tuttu paikka jo entuudestaan, mutta säännölliset tapaamiset auttavat pysymään hyvin tasalla alueemme ajankohtaisesta tilanteesta ja asioista mitä voimme yhdessä edistää. 
 
Kuortaneelle on onnistuttu saamaan viimevuosina määrärahoja pitkään auki olleisiin hankkeisiin. Viimeisimpänä saimme väännettyä suunnittelurahaa ensin Menkijärventien parantamiseen ja sitten Mäyryn liittymään. Keskeistä on, että nyt tehtävien suunnittelujen toteutukseen löytyy jatkossa rahat.
 
Vierailin myös Kuortaneen Urheiluopistolla. Suomen Olympiakomitean Olympic Training Center on merkittävä alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen toimija. Sain kattavan paketin Urheiluopiston tulevaisuuden suunnitelmista.
 
Kuortaneen urheilulukiossa on opiskelijoita yli kahdeksastakymmenestä kunnasta. Sijainti ja yhteistyö Urheiluopiston kanssa on luonut sille merkittävän aseman toisen asteen koulutuksen kentässä. Urheilulukiossa on tekeillä laajennus, mikä parantaa entisestään sen vetovoimaa.
 
Lukio on osa opiston alueella tapahtuvaa koulutusta. Opiston oma tarjonta, muut kurssit ja koulutukset muodostavat laajan kokonaisuuden. Muutaman vuoden päästä Kuortaneella voi suorittaa myös liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinnon. 
 
Uintikeskushankkeen eteneminen on valtakunnallisesti merkittävää. Järjestimmekin tapaamisen Urheiluopiston, kunnan edustajien sekä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin kesken eduskunnassa viime viikolla. Hanke on tärkeää saada pian etenemään.
 
Kuortane on esimerkki tarmokkaasta ja ennakkoluulottomasta työstä, myönteisestä kuntamarkkinoinnista sekä rohkeudesta keskittyä omiin vahvuuksiin. 

Kommentit (0)

    « Takaisin