23.5.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Yrittäjyys, Maatalous, Kansainvälisyys, Ähtäri, Seutukunta, Etelä-Pohjanmaa, Puolustus, Koko Suomi

Äänestetään EU-vaaleissa


Viiskunta 23.5.2024
 
Euroopan parlamentin vaali käydään 9. kesäkuuta 2024. Ehdokkaat on asetettu ja he ovat innokkaana liikkeellä. Mikäli aikaisemmat merkit pitävät paikkaansa, voi kysyä; miksi EU-vaalit eivät kiinnosta kansalaisia? Viime eurovaaleissa äänesti vain noin 40 prosenttia äänioikeutetuista.
 
Sanotaan, että aktiivisella europarlamentin jäsenellä voi olla enemmän vaikutusvaltaa oman maansa asioihin kuin yksittäisellä ministerillä. Siksi on tärkeää, että mepeillämme on selvä näkemys ja sitkeyttä Suomen etujen valvomisesta ja ajamisesta.
 
Kun kuluneella kaudella hyväksyttiin Suomen vastustama ennallistamisesitys, oli europarlamentaarikoilla sen valmistelussa keskeinen rooli. Keskustalaisten edustajien vaikutuksella ajettiin läpi elintärkeitä muutoksia, kuten maatalousmaan sulkeminen kokonaan ennallistamisvaatimusten ulkopuolelle. Niin ikään onnistuttiin poistamaan järjetön 70 vuoden takaisen vertausvuosi ja huomioimaan yksityismetsänomistajuus.
 
Meppiemme vaikutuksella maankäytön ja metsänhoidon päästöjä ja nieluja huomioivassa LULUCF -asetuksessa puolestaan kaadettiin onnistuneesti hiilinielutavoitteeseen kaavaillut Suomelle epäoikeudenmukaiset korotukset.
 
Tulevissa eurovaaleissa on ajettava ryhdikkäämpää Eurooppaa, joka rakentaa kriisinkestävyyttä, turvallisuutta ja omavaraisuutta. Maataloustuotannon kannattavuus on turvattava ja elintarviketeollisuus on nostettava vahvemmin osaksi EU:n teollisuuspolitiikkaa.
 
Unionin tulee vaatia jäsenmaita noudattamaan samoja sääntöjä ja kunnioitettava jäsenmaiden omaa päätösvaltaa. Hyvä perussääntö on edelleen, että EU on hyvä, kun se on suuri suurissa asioissa ja pieni pienissä asioissa.
 
Suomen mielipiteen kuulumiseksi tarvitaan jokainen ääni. Äänestetään EU-vaaleissa.
 

Kommentit (0)

    « Takaisin