25.6.2024  //  Vaaliteemat, Yleiset, Kansainvälisyys, Puolustus, Koko Suomi

Savola: Suomen Atlantti-Seuran asema selkiytettävä

Tiedote 25.6.2024


Mikä on Suomen Atlantti-Seuran asema osana Suomen Nato-jäsenyyttä ja kuinka hallitus aikoo huolehtia Suomen Atlantti-Seuran riittävistä resursseista vuodesta 2025 alkaen?
 
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on huolissaan hallituksen leikkauksista, jotka uhkaavat osua Suomen Atlantti-Seuran toimintaan. Suomen Atlantti-Seura on avoin ja poliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö joka sääntöjensä mukaan edistää Suomessa tapahtuvaa transatlanttista ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua, tutkimusta ja koulutusta.
 
- Orpon – Purran hallitus teki taloussyihin vedoten linjauksen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyvien kansalaisjärjestöjen tuen kokonaisvaltaisesta leikkaamisesta vuodesta 2025 alkaen. Suomen Atlantti-Seuran rahoitus uhkaa leikkaantua kokonaan pois, Savola pelkää.
 
Kansainvälisesti Suomen Atlantti-Seura kuuluu kattojärjestö ATA:aan (Atlantic Treaty Association) osana 37-jäsenistä Atlantti-Seurojen yhteisöä.
 
Savola korostaa, että Atlantti-Seuroilla on keskeinen tehtävä kansalaiskeskustelun ylläpitäjänä ja transatlanttisen tiedon lisääjänä. Uutena Naton jäsenmaana tämän tyyppisen kansalaiskeskustelun merkitys korostuu Suomessa. Useimmissa Naton jäsenmaissa paikallinen yhdistys on virallinen Nato-kumppani ja sen rahoituksesta vastaa pääosin valtio.
 
- Voidakseen toteuttaa sääntöjenmukaista kansallista ja kansainvälistä toimintaansa, Suomen Atlantti-Seura tarvitsee asianmukaiset resurssit, mukaan lukien riittävän valtion tuen. Myös Atlantti-Seuran asema osana Suomen Nato-jäsenyyttä tulee selkeyttää, Savola tiivistää.  
 
Savola jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle 25.6.2024

Kommentit (0)

    « Takaisin